Schrijf je nu in voor het gratis webinar
en leer knuffels haken.

Haak BenodigdhedenHaakpakketten Dekens Haakpakket Dekens Bekijk ze hier Haakpakketten dekens zijn ideaal omdat het inclusief garen en patroon is heb je direct alles bij de hand. Hierdoor kun je gelijk met jouw favoriete ontwerp aan de slag. De kant en klare haakpakketten zijn super leuk om zelf te maken maar zijn ook geweldig om cadeau te

Bekijk ze hier

Haakboeken Nederlands Bekijk ze hier Haakboeken Engels Bekijk ze hier Haakboeken zijn altijd super handig ter inspiratie. Ze staan vol met de mooiste haakpatronen, de beste tips en de nieuwste trends. Er zijn onder andere haakboeken voor het haken van knuffels, amigurumi’s, bloemen, sjaals en kleden. In de haakboeken vind je voor allerlei  haakprojecten talloze

Bekijk ze hier

Een onmisbaar item in jouw haakuitzet is de toerenteller. Toerenteller haken tellen het aantal toeren zonder dat jij telkens alles op een blaadje moet opschrijven. Zo kan je ook je haakwerk wegleggen en weet je nog precies waar je bent gebleven. Een toerenteller haken heeft een knopje bovenop waar je op kan drukken en iedere keer wanner je drukt gaat het cijfertje met één omhoog.

Bekijk ze hier

In veel haakpatronen staan vaak steekmarkeerders genoemd als benodigdheden. Zoals de naam al aangeeft markeren steekmarkeerders de steek. Het is vooral prettig als je in het rond haakt om de steek waar je mee begint te markeren. Zo weet je waar je toer begint en eindigt.

Bekijk ze hier

Je hebt twee dingen nodig om te kunnen haken namelijk een haaknaald en garen. Maar welk garen heb je nou precies nodig om te haken? In principe kun je met alle soorten garen haken. Of het nu katoen, acryl, wol, polyester of linnen is dat maakt niet uit. Let er op dat het garen bij het ontwerp dat je haakt past.

Bekijk ze hier

Je hebt niet veel nodig om te kunnen haken, garen, creativiteit en natuurlijk haaknaalden. In dit soort handwerk zijn deze materialen onmisbaar. Haken is een super leuke bezigheid en je kan er de mooiste creaties mee maken.

Bekijk ze hier

Beginnen met haken benodigdheden

Zie je als beginnende haakster door de bomen het bos niet meer dan wil ik je daarbij graag helpen. Wanneer je wilt gaan beginnen met haken heb je een aantal benodigdheden nodig waaronder natuurlijk haaknaalden. Dit is natuurlijk de basis want je kan niet haken zonder naalden. Niet iedereen weet meteen wat de beste naalden zijn en dit is ook voor iedereen verschillend want iedereen heeft zijn eigen wensen. Haaknaalden zijn er van aluminium, hout, plastic of bamboe. Daarnaast is een klein schaartje altijd handig. Je kan natuurlijk iedere schaar hiervoor gebruiken maar om de kleine draadjes weg te kunnen knippen is een handwerkschaartje ideaal. Wat verder handig is is een rolmaat of meetlint, dit is voor het meten van je projecten. Hiermee kan je snel nameten of de diameter van een cirkel groot genoeg is of je project al lang genoeg is. Dan zijn er nog stekenmarkeerders deze zijn erg handig voor het tellen van toeren en steken. Je kan hiermee in je haakwerk een belangrijke plek aangeven, bijvoorbeeld het begin van een toer. Het is handig om een paar borduurnaalden/stopnaalden bij de hand te hebben om de losse draadjes weg te werken. De bol garen kan tijdens het haken nog wel eens wegrollen en je houd je garen in bedwang met een bolhouder. Als geheugensteuntje is er dan nog de super handige toerenteller. Je kan er eenvoudig mee bij houden hoeveel toeren je al hebt gehaakt. Met dit handige apparaatje raak je de tel niet meer kwijt;) en dan natuurlijk het haakgaren want geen haakwerk zonder garen. Als beginnende haakster kan je het beste beginnen met wat simpeler garen zoals katoen of acryl. 


Note: Een projectboekje of notitieboekje is ook erg handig voor al je haakprojecten. Hierin kan je bijvoorbeeld de naalddikte, titel, gebruikte kleur en garendikte in noteren. 

Haakbenodigdheden kopen

Haken is natuurlijk super leuk maar haken wordt nog veel leuker met de juiste haakbenodigheden. Er is niets irritanter dan garen dat tijdens het haken in meerdere draden gaat rafelen of enorm gaat pluizen. Of een stroeve haaknaald waar je wol of garen steeds blijft haken en totaal niet soepel glijdt. Goede haakbenodigheden kopen is daarom zeker aan te raden en voorkom dat je vroegtijdig afhaakt door de ergenissen. Haakbenodigheden kopen kan zowel in een winkel maar online vind je een nog veel groter assortiment en heb je een ruime keuze uit onder andere allerlei verschillende soorten haaknaalden, haakgaren, toerentellers, stekenmarkeerders, projectboekjes en meetlinten. 

Haaknaalden

Haaknaalden zijn de basis voor het haken. Zonder kan je niet natuurlijk niet haken. Haaknaalden zijn onder andere verkrijgbaar in aluminium, hout, plastic en bamboe. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor haaknaalden met een zacht handvat (softgrip). 

Haakgaren

Tsja, het is lastig om te haken zonder haakgaren. Over haakgaren is zoveel te vertellen je hebt namelijk zoveel verschillende soorten lengtes, materialen, kwaliteiten en prijzen. Wanneer je haakgaren koopt kijk dan goed naar de wikkel/etiket. Daar staat op vermeld wat het materiaal is maar ook welke naald je het beste kunt gebruiken. 

Haakboeken

Er is een groot assortiment haakboeken te koop. Zo zijn er haakboeken voor het haken van knuffels, dekens, kleding, babyspullen, sjaals, mutsten en kerst. Haakboeken zijn erg handig ter inspiratie en bevatten duidelijke haakpatronen met foto's waarin stap voor stap uitleg wordt gegeven over het haakproject. Zeker voor de beginnende haaksters zijn haakboeken aan te raden. 

Haakbenodigdheden online kopen

Om te kunnen haken heb je een aantal dingen nodig. Je kan hiervoor eenvoudig de haakbenodigheden online kopen. Je hoeft er niet de deur voor uit en kan lekker op je gemak uitzoeken wat je allemaal nodig hebt voor je uitgekozen haakproject. 

Er is een zeer ruim assortiment haakbenodigheden online te koop. Zo vind je een zeer ruime keuze uit verschillende soorten toerentellers, haakgaren, haaknaalden, haakboeken en stekenmarkeerders

Eenvoudig al je haakbenodigheden online kopen en alles wordt netjes en snel bij je thuis afgeleverd.  

Het voordeel van haakbenodigheden online kopen is dat de keuze vaak veel groter is dan wanneer je naar een winkel toe gaat. Online is het assortiment veel uitgebreider en je hoeft er niet de deur voor uit maar je kan gewoon eenvoudig op ieder moment van de dag al je haakbenodigheden uitzoeken en bestellen. 

Online kan je alle haakbenodigheden kopen en denk hierbij aan een simpele centimeter of meetlint voor het nameten van je haakwerk. Om te zorgen dat je het juiste aantal toeren haakt is er de toerenteller. En een haaktas om je haakwerk netjes op te bergen. 


Schrijf je nu in voor het gratis webinar en leer knuffels haken.