Haaknaalden

Aluminium Haaknaalden

Softgrip Haaknaalden

Haaknaalden sets

Tunesische haaknaalden

Je hebt niet veel nodig om te kunnen haken, garen, creativiteit en natuurlijk haaknaalden. In dit soort handwerk zijn deze materialen onmisbaar. Haken is een super leuke bezigheid en je kan er de mooiste creaties mee maken. Het verschil tussen breien en haken is de soort steek en het type naald wat je gebruikt. Bij haken wordt er slechts gebruik gemaakt van één enkele haaknaald. Er zijn haaknaalden in allerlei verschillende soorten maten, kleuren en materialen. Zo zijn er simpele houten modellen maar ook felle roze haaknaalden zijn verkrijgbaar. Ben je op zoek naar één of meerdere haaknaalden dan heb je een ruime keuze uit het uitgebreide haaknaalden assortiment. 

Het is inmiddels wel duidelijk dat haaknaalden er niet hetzelfde uitzien als breinaalden. Zoals de naam als zegt beschikt een haaknaald over een haak en heeft deze punt een belangrijke functie. De punt zorgt ervoor dat de haaknaald gemakkelijk door de haaksteken heen gehaald kan worden. Direct achter de punt is de zogenaamde groef of sleuf te vinden. De dikte hiervan is afhankelijk van het merk van de haaknaald. Boven de groef van de haaknaald vind je de keel. Dit het dunste stuk bij dit type naald. Bovendien is dit het gedeelte waar de steek als eerste op zal komen. De schacht bevind zich boven de keel. De schacht dikte wordt altijd bij de dikte aangegeven. Dit is een belangrijk kenmerk om rekening mee te houden. De zogenaamde grip is boven de schacht terug te vinden. Dit is het onderdeel van de haaknaald waarmee je de haaknaald vasthoudt. Het is afhankelijk van het merk of de grip net wat stroever uitvalt. Het handvat is helemaal bovenaan de haaknaalden terug te vinden. De naald rust met dit gedeelte in de hand van de persoon die haakt. 

Wanneer je op zoek gaat naar haaknaalden zal je zien dat er keuze is uit verschillende soorten diktes. Ook kan je ervoor kiezen om een haaknaalden set aan te schaffen zo heb je meteen verschillende diktes in je bezit.

Een haaknaald is een tool die al heel lang wordt gebruikt. Het is in principe niet meer dan een haakje dat je draad om zichzelf kan haken zo een stof van een draad te maken. Het gebruikte materiaal is door de jaren heen uiteraard veranderd. Tegenwoordig vind je vooral haaknaalden van hout, bamboe, kunststof, staal en aluminium. 

Gebruik voor een project altijd dezelfde haaknaald. Ook als is de haaknaald voorzien van eenzelfde nummer, omdat de vorm ervan net wat anders is, zal je er anders mee gaan haken. Schakel je dus halverwege je project over op een andere haaknaald dan het zijn dat je steken er vaster of losser uit gaan zien. Plaats ook altijd een steekmarkeerder  als je bezig bent. 

Haaknaalden set

Een haaknaalden set is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen en soorten. Een haaknaalden set is eenvoudig in de winkel of online te koop. Met een haaknaalden set heeft u altijd de juiste maat haaknaald bij de hand en dit is vooral super handig bij haakprojecten waar je meerdere maten haaknaalden nodig hebt. Vaak zitten de haaknaalden bij een haaknaalden set ook netjes verpakt in een handig etui of koker. De haaknaalden die als set worden verkocht zijn in verschillende materialen te koop. Zo vind je haaknaalden sets van de materialen hout, aluminium of met softgrip. Een haaknaalden set is bijvoorbeeld ook super leuk om cadeau te geven of te krijgen met onder andere de feestdagen of een verjaardag. 

Tunesische haaknaalden

Tunesisch haken is een speciale techniek die op breien lijkt, maar eigenlijk zo als haken werkt en dat maakt het juist zo leuk. Je werkt met het beste van beide manieren. Hier heb je maar één haaknaald voor nodig maar aan de haaknaald houdt je ook alle steken net zoals bij breien. Deze techniek zorgt voor een hechte steek met een rand die natuurlijk is bijgesneden, zodat het project waar je aan werkt een strak en glad uiterlijk krijgt. 

Tunesische haaknaalden zijn lang en hebben 1 of 2 haakjes. Er zijn verschillende modellen afhankelijk wat je wilt gaan maken. Met een lange Tunesische haaknaald met 1 haakje kun je een haakwerk maken dat maximaal zo lang is als je naald. Hiermee kan je dus geen breed project maken. Ook kan je slechts eenzijdig werken (met 1 kleur); de basis van tunisch haken. 

Met een tunische haaknaald met 2 haakjes ben je ook beperkt in breedte tot de lengte van je haaknaald. Doordat je twee haakjes hebt kan je wel een complexer haakwerk (dubbelzijdig) maken.

Het meest flexibel is een tunische haaknaald met verwisselbare kabel. Door de koppelbare en verwisselbare kabels kun je jouw naald precies zoals je die nodig hebt maken. Iedere keer een nieuwe naald kopen is dus niet nodig. Wanneer je een klein project hebt neem je één naald met een korte kabel (met stopper). Heb je een heel groot project dan koppel je meerdere kabels aan elkaar door middel van een kabel connector. En bij een complex project zet je twee haaknaalden met een haaknaalden connector aan elkaar.

Note: Tunesische haaknaalden moeten eigenlijk 2 mm dikker zijn dan staat aangegeven op de wikkel. 

Voordelen tunische haaknaalden

  • Tunische haaknaalden liggen erg fijn in de hand en zijn licht van gewicht.
  • Het is met elk materiaal prettig om te haken door de supergladde afwerking gelamineerde bamboe. 
  • Het haakwerk wordt soepeler en dunner dan bij een gewoon haakwerk.
Tunesische haaknaalden

Tunesische haaknaalden

Haaknaalden etui

Haaknaalden zorgen ervoor dat je de leuke hobby haken kan uitvoeren, dus een mooi en veilige opberg plekje voor dit gereedschap is zeker aan te raden. Een haaknaalden etui is dan een perfecte oplossing voor het opbergen van je naalden en toerenteller haken.

Er zijn super leuke etuis verkrijgbaar voor haaknaalden. 

Er zijn kant en klare modellen verkrijgbaar die je eenvoudig online shopt maar nog leuker is natuurlijk om er zelf eentje te haken 😉

Note: Of je er nu een paar of een gehele collectie van hebt je wilt je haaknaalden uiteraard netjes opbergen. Een haaknaalden etui is dan zeker geen overbodige luxe. 

Haaknaalden Clover

Haaknaalden Clover zijn één van de populairste haaknaalden. Deze haaknaalden zijn zowel los als een set verkrijgbaar. Haaknaalden Clover zijn er in twee verschillende uitvoeringen. De Amour Clover naalden beschikken over een zacht handvat. De Clover Soft Touch zijn voorzien van een kunststof huls. De haaknaalden Clover haken niet alleen comfortabel ze zien er ook nog eens geweldig uit. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en elke naald dikte beschikt over een eigen kleur. Op het handvat van deze haaknaalden is de dikte terug te vinden. 

Furls haaknaalden

Furl haaknaalden zijn de Rolls Royce onder de haaknaalden. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende haaknaalden te vinden maar de Furls haaknaalden zijn toch wel één van de meeste bijzonder naalden. De Furls haaknaalden zien er ook nog eens super mooi uit. De Britste oprichter Harrison Richards deed zelf veel aan haken en breien en en wilde altijd al een creatief bedrijf oprichten. Hij besloot zelf zijn eigen haaknaalden te gaan ontwerpen en deze vervolgens aan vrienden te verkopen. Hij besloot ermee verder te gaan na vele positieve reacties en zo werd Furls geboren. Inmiddels is overal ter wereld onder handwerkers zijn bedrijf bekend. De haaknaalden van hout worden allemaal gemaakt met de hand. 

Beste haaknaalden

Wanneer je wilt gaan haken heb je natuurlijk een haaknaald nodig maar wat zijn nu de beste haaknaalden? Er is genoeg keus om de juiste haaknaald te kiezen al is dit ook wel erg persoonlijk. Haaknaalden zijn er in allerlei vormen, maten en soorten. Daarnaast zijn ze er ook van verschillende materialen. Gewone haaknaalden zijn recht en gemaakt van één materiaal. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en hebben een vaste lengte. Wil je urenlang ontspannen en zonder kramp in je handen te krijgen haken dan zijn er ergonomische haaknaalden. Deze haaknaalden zijn voorzien van een voorgevormd zacht handvat wat zo extra steun biedt. En dan is er ook nog de tunische haaknaald hierboven vind je daarover meer uitleg. Dit is een speciaal type haaknaald die in twee soorten verkrijgbaar is. De tunische haaknaald wordt bij het tunisch haken gebruikt en is een techniek die een combinatie van haken en breien is. Wat de beste haaknaalden zijn is eigenlijk erg persoonlijk en afhankelijk van het project dat je gaat haken. Eigenlijk is het gewoon een kwestie van uitproberen wat voor de een fijn werkt kan voor de ander weer juist niet prettig werken. 

Haaknaalden met licht

Haaknaalden met licht zijn perfect voor het haken met donker gekleurde haakgaren of als je gewoon behoefte hebt aan meer licht op je haakwerk. Met haaknaalden met licht kan je zelfs in het donker haken. Haken is nog nooit zo leuk geweest, het is makkelijk in gebruik en super ideaal bij garens die donker van kleur zijn. Haaknaalden met licht zijn voorzien van batterijen met een eenvoudige aan/uit schakelaar. 

Haaknaalden Kopen

Haaknaalden kopen is mogelijk bij veel verschillende winkels en online is er een nog ruimer assortiment te vinden. Haaknaalden zijn zowel los verkrijgbaar maar ook een set is mogelijk zo heeft u meteen verschillende diktes naalden in één koop. Haaknaalden kopen is een erg persoonlijke keuze waar sommige mensen juist een aluminium haaknaald fijn vinden kiest een ander liever voor een naald van hout. Ook zijn er verschillende merken haaknaalden te koop waaronder onder andere klassieke en ergonomische haaknaalden van merken als Clover en Furls. Je kan haaknaalden kopen bij de betere handwerkwinkels maar ook bij de budget winkels vind je haaknaalden naast haakboeken in het assortiment. 

Haaknaalden action

Haaknaalden zijn er in verschillende prijsklasse en wanneer je pas bent begonnen weet je natuurlijk niet veel over alle soorten naalden. Ook wil je waarschijnlijk niet meteen een fortuin aan de hobby uitgeven en dan zijn de haaknaalden action perfect. Ze zijn er als set verkrijgbaar en zitten per 6 verpakt in verschillende maten van 2,0 mm tot 6.0 mm. Ze zitten in verpakt in een etui en hebben een ergonomisch design met softgrip. Ook zijn er haaknaalden action van Alison & Mae die zijn geschikt voor fijn haakwerk en zitten verpakt in een handige opbergverpakking. Per set zitten er diverse maten naalden in en zijn van het materiaal aluminium. 

haaknaalden action


Haaknaalden wibra

Ben je op zoek naar haaknaalden Wibra dan vind je deze in het assortiment van de winkel. De haaknaalden wibra zijn los te koop en zijn te verkrijgen in verschillende diktes. Ze zijn er vanaf 2,5 mm tot en met 8 mm en kosten maar 0,69 eurocent per stuk dat is nog eens een leuk prijsje en ze zijn ook nog fijn om mee te haken. Elke verschillende dikte heeft een andere kleur. Het blijft altijd uitproberen of je de haaknaald fijn vind om mee te werken maar voor deze prijs is het zeker het proberen waard. 

haaknaalden wibra

Haaknaalden hema

Haaknaalden Hema is verkrijgbaar in twee maten namelijk 4mm en 10mm en de naald is volledig gemaakt van gerecycled PET materiaal. De beoordelingen op de site geven aan dat het niet een hele fijne haaknaald is en dat hierdoor de prijs van 3,50 euro wat de naald kost niet waard is. De haaknaalden hema zijn wel zowel in de winkel als online te koop. 

haaknaalden hema

Haaknaalden zeeman

Wanneer je op zoek bent naar haaknaalden zeeman dan kan je daar prima terecht. Zowel in de fysieke winkels als online vind je een assortiment haaknaalden zeeman. Ze verkopen haaknaalden in verschillende materialen waaronder onder andere hout en aluminium. Ook zijn de haaknaalden zeeman per twee stuks verpakt en andere zijn weer los verkrijgbaar dit is afhankelijk van het materiaal van de naalden. De aluminium haaknaalden zitten bijvoorbeeld per twee stuks verpakt en kosten 0,99 eurocent. Voor de beginnende haakster zijn de haaknaalden zeeman perfect. 

haaknaalden zeeman

Veelgestelde vragen over haaknaalden

clover haaknaalden waar te koop

Clover haaknaalden zijn te koop bij de betere handwerkwinkels en ook online vind je een zeer ruim assortiment van dit merk naalden. 

addi haaknaalden waar te koop

De Addi haaknaald is een ergonomische haaknaald en is speciaal ontwikkeld voor mensen met problemen aan de handen zoals artrose, RSI, reuma om vrijwel probleemloos te kunnen haken. De Addi haaknaald is te koop bij de betere handwerkwinkel en ook online is deze haaknaald te vinden. 

Wat is de beste haaknaald?

Wat voor jou de beste haaknaald is hangt af van het haakproject en het is zeer zeker ook een heel erg persoonlijke keuze. Wat de ene persoon fijn vind werken is voor de ander juist helemaal niet fijn. 

welke haaknaald bij welk garen

Hoe fijner het haakwerk, hoe dunner de haaknaald. Staat het haken van een nieuwe set pannenlappen op de planning kies dan voor een dunnere naald en denk dan aan een naald van 3.5 mm of 4 mm. Ga je beginnen aan het haken van een grof deken dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een haaknaald van 6 mm. De dikte 3.5 mm is de meest gebruikte dikte haaknaald die wordt vermeld bij een haakpatroon en kan worden gebruikt voor de meeste soorten wol. 

Schrijf je nu in voor het gratis webinar en leer knuffels haken.