Haakpakketten Dekens

Haakpakket Dekens

Haakpakketten dekens zijn ideaal omdat het inclusief garen en patroon is heb je direct alles bij de hand. Hierdoor kun je gelijk met jouw favoriete ontwerp aan de slag. De kant en klare haakpakketten zijn super leuk om zelf te maken maar zijn ook geweldig om cadeau te geven aan iemand. De haakpakketten dekens bevatten genoeg wol en garen om een volledige deken te maken. Ook bestaan er haakpakketten dekens waar je zelf je creativiteit op kan loslaten. Er is zeer breed aanbod haakpakketten dekens. Je bespaart jezelf tijd en moeite door het kopen van haakpakketten dekens. Ze zijn verkrijgbaar voor zowel beginners als gevorderden. 

Haakpakket deken beginner

Een haakpakket deken beginner is ideaal wanneer je nog niet zo lang aan het haken bent. Je kent het wel je hebt een sper mooie deken gezien bij iemand anders en wilt deze graag zelf gaan maken. Je moet dan alle benodigdheden los gaan kopen, om dit allemaal uit te zoeken gaat aardig wat tijd in zitten. Veel makkelijker is dan om een haakpakket deken beginner te kiezen. Je hebt hierin alle benodigdheden direct bij de hand waardoor je meteen kunt beginnen. 

Welk garen voor deken haken

Een deken haken kan worden gedaan met verschillende soorten garen: katoen, wol, acryl of een combinatie van meerdere garens in een draad. Met katoen haak je compact, is in onderhoud gemakkelijk, het voelt koel aan, nadeel is dat wanneer het een grote deken is dat het zwaar kan aanvoelen. Wol is een puur natuurproduct, gaat pillen bij gebruik maar dat heeft zeker ook zijn charme, houdt wel rekening met een eventuele allergie voor wol, het voelt warm en licht aan. Het meest populaire garen voor een deken is acryl, er zijn een aantal acrylgarens die wasbaar zijn op 40 graden en kunnen zelfs in de drogen worden gedaan, voelt licht, warm en zacht aan en pillen doet het vrijwel niet. Ook een goede keuze voor een deken haken is een combinatie van twee soorten garen zoals bijvoorbeeld acryl en wol. 

Hoe haak je een deken

Je hoeft echt niet een of ander ingewikkeld haakpatroon te volgen om tot een leuk resultaat te komen. Een deken haken hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn en iedereen kan het. Om een deken te haken kan je het beste beginnen met opzetten van een aantal lossen op als ketting (hoeveel dit moet zijn hangt af van hoe groot je de deken wilt hebben). Je haakt daarnaast de eerste toer vasten. Let er op dat je bij de eerste toer niet te strak haakt maar probeer losse steken op te zetten zodat je uiteindelijk een soepele gehaakte deken krijgt. Na een afgeronde toer draai je de deken om en haak een nieuwe toer vasten. Is de bol wol op dan haak je er gewoon een nieuwe aan. Je gaat zo door tot dat je alle bollen wollen hebt gebruikt. Om een losser effect van de deken te krijgen gebruik je een grotere haaknaald dan op de bollen garen staat aangegeven. 

Haakpakket deken landleven

Een haakpakket deken landleven bevat alles om zelf een mooie deken te haken. Er zijn heel veel verschillende soorten haakpakketten deken landleven. Met een haakpakket deken landleven heb je heel veel haakplezier en maak je zelf een prachtige deken. Super leuk om voor jezelf te maken maar je kan het ook perfect cadeau geven aan iemand. In het haakpakket wordt duidelijk uitgelegd hoe je te werk moet gaan. 

Haakpakket deken baby

Wil je graag een babydeken haken dan bestaan er complete haakpakketten. Een haakpakket deken baby is ideaal omdat alles wat je nodig hebt is inbegrepen in het pakket. Het haakpakket deken baby is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en soorten garen. Een haakpakket deken baby is verkrijgbaar voor beginners en voor gevorderden. 

Haakpakket granny square deken

De basis voor oneindig veel haakprojecten is granny square. Vind jij dit veelzijdige vierkantje ook zo leuk en wil je er graag een deken van haken? Een haakpakket granny square deken is dan echt iets voor jou. We gaan even terug vroeger in de tijd. De granny square werd voor het eerst officieel vermeld in een Engelstalig haakboek uit 1897. In deze tijd waren garens zeer kostbaar, elk draadje werd gebruikt tot op de laatste centimeter. Een techniek om de restjes tot één project samen te voegen en zo is de granny square ontstaan. Een haakpakket granny square deken is helemaal compleet en je kan hiermee direct aan de slag om een mooi haakproject te maken voor jezelf of om cadeau te geven. 

Haakpakket deken CAL

Met een haakpakket deken CAL heb je alles in huis om direct te beginnen met jouw gekozen CAL haakproject. Letterlijk betekent CAL Crochet Along en de opzet is als volgt: Er verschijnt iedere week een deel van het patroon online op een site of als je je aanmeldt in een facebook groep. Met een haakpakket deken CAL ontvang je het garen en haak je elke week een deel van het geheel van het haakproject. Je haakt eigenlijk samen aan eenzelfde project omdat er een groot aantal haaksters mee haakt. Je kan dan ook eenvoudig om hulp vragen mocht je er niet uitkomen of je laat zien hoe het het haakpakket deken CAL vordert. Je kan zo op je eigen tempo haken maar op deze manier ben je toch samen aan het haken. 

Vragen over haakpakket deken

hoe haak je een deken?

Je zet een aantal lossen als ketting op, vervolgens haak je de eerste toer vasten. De eerste toer moet je niet te strak haken maar probeer losse steken op te zetten zodat je uiteindelijk een gehaakte deken krijgt die soepel is. Na een afgeronde toer draai je de deken om en haak je een nieuwe toer vasten. 

Welk garen voor deken haken?

In principe kan je ieder garen gebruiken om een deken te haken maar er wordt wel aangeraden om een garen te kiezen dat past bij het haakproject. 

Schrijf je nu in voor het gratis webinar en leer knuffels haken.