Halve Vaste Haken

Schrijf je nu in voor het gratis webinar.

Leer knuffels haken

Halve Vaste haken stappen uitleg

Een halve vaste maak je door de naald in een steek te doen en een lusje op te halen, die je vervolgens meteen door de steek én het lusje op je naald haalt, zodat je op je naald nog maar één lusje hebt staan. Vaak wordt een halve vaste gebruikt voor sierrandjes of bij het sluiten van de toer. 

1.

Halve Vaste Haken 1

Steek de haak in het werk zoals aangegeven in het patroon. Sla om en haal de draad aan de haaknaald in één beweging door het werk en de lus.

2.

Halve Vaste Haken 2

Als u in vorige rijen werkt, maakt u een omslag en haalt u de draad in één beweging door zowel het werk als de lus aan de haaknaald.

3.

Halve Vaste Haken 3

Om een kettingring met een halve vaste te verbinden, steekt u de haak in de eerste ketting, maakt u een draad om en trekt u de draad door het werk en de lus op de haak.

Halve vaste steek haken

Met halve vasten kan je een haakwerk aan elkaar haken. Ook kun je met halve vasten een vast en stevig haakwerk haken. De halve vaste steek wordt bij het rond haken gebruikt om de laatste en de eerste steek van een toer te verbinden met elkaar. Je kunt natuurlijk ook halve vaste steken gebruiken als gewone steek in je haakwerk. Een halve vaste steek haken kun je ook doen bij een magische ring. 

Halve vaste haken linkshandig

  • Je begint met een bestaand haakwerk of een ketting van lossen.
  • Je steekt je haaknaald in de eerste losse (zo werk je van links naar rechts)
  • Haal de draad op door de losse (op dezelfde manier als bij een vaste haken), maar je haalt de draad ook door de lus die je op je haaknaald had. 
  • Nu heb je een nieuwe lus op je naald en je eerste halve vaste gehaakt. 
  • Om de halve vaste steek te herhalen steek je in de volgende losse en herhaal dit bij iedere losse om de de hele toer te haken met halve vasten. 

Andere haaksteken dan halve vasten haken


Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Bekijk de haaksteek
Schrijf je nu in voor het gratis webinar en leer knuffels haken.