Steekmarkeerders Haken

Kunststof Steekmarkeerders

Metalen Steekmarkeerders

In veel haakpatronen staan vaak steekmarkeerders genoemd als benodigdheden. Zoals de naam al aangeeft markeren steekmarkeerders de steek. Het is vooral prettig als je in het rond haakt om de steek waar je mee begint te markeren. Zo weet je waar je toer begint en eindigt. Ook is een steekmarkeerder erg handig om te stoppen in een lus van je haakwerk op het moment dat jij je haakwerk aan de kant legt. Je loopt zo niet het risico om je haakwerk uit te trekken. Steekmarkeerders zijn ook ideaal om kinderen te leren haken. Hiermee kun je ze het zien van de steken aanleren door ze eerst te laten markeren met stekenmarkeerders en ze daarna pas te laten haken. Dat is veel makkelijker, fijner en minder vervelend dat telkens het werk weer te moeten uithalen. 

Een groot voordeel van steekmarkeerders is dat deze vast blijven zitten. Aan het begin van een toer kun je ook van een draadje gebruik maken. Nadeel van een draadje is dat als je deze per ongeluk uit je haakwerk trekt je alsnog het begin van je toer kwijt bent. 

Steekmarkeerders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Voor haakwerken met dikke wol zijn grote steekmarkeerders erg handig. Het tegenovergestelde geldt voor kleine steekmarkeerders. 

Welke soort steekmarkeerder je gebruikt hangt van je persoonlijke voorkeur af. Wil je lekker creatief bezig zijn dan is het ook leuk om je eigen steekmarkeerder te maken. 

Steekmarkeerders metaal

Steekmarkeerders metaal zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. De metalen markeerders zijn gemakkelijk in te steken en stellen je in staat om eenvoudig toeren, haaksteken en rijen te tellen. steekmarkeerders metaal kunnen worden gebruikt voor iedere haakproject en kunnen net zo makkelijk weer worden verwijderd als u klaar bent met haken. Steekmarkeerders metaal zijn stevig en worden in de meeste gevallen in een zakje van meerdere stuks verkocht. 

Leuke Steekmarkeerders

Er zijn standaard steekmarkeers verkrijgbaar vaak hebben deze al wel leuke kleurtjes, maar je kan ook kiezen voor extra leuke steekmarkeerders deze zijn voorzien van leuke en grappige bedels in diverse items om aan je haakwerk te hangen. Leuke steekmarkeerders zijn handig om te zien hoever je gehaakt hebt of wanneer je je haakwerk weg legt. Je steekt een leuke steekmarkeerder in de lus van je haakwerk zodat je je haakwerk niet uithaalt. 

Voordelen steekmarkeerders

  • Handig voor als je aan het tellen bent en niet steeds de tel kwijt wilt raken. 
  • Een steekmarkeerder kan ook worden gebruikt om voor het markeren van een bepaalde locatie.  
  • Bij pluizig garen zijn ze ook handig voor het markeren van meerderingen.

Stekenmarkeerders zelf maken

Stekenmarkeerders zelf maken kan door gebruik te maken van een draadje en wordt ook wel een meeloopdraadje genoemd. Dit is superhandig om het begin van je toer te markeren. Toer na toer kan je het draadje laten meelopen en je kan daarmee ook meerdere toeren terug. Je kan ook een paperclip om je werk heen haken. Er zijn wel manieren om een paperclip zo te buigen dat ze beter blijven zitten maar echt ideaal is het niet. Ook moet je er goed op letten dat al dat gedraai met metalen dingen in je werk niet ideaal is. Je loop hiermee het risico zeker wanneer het een draad is dat kwetsbaar is (zoals metaalgaren) dat de draad gaat splijten of dat deze beschadigd. 

Let er op dat als je een paperclip gebruikt deze wel gecoat is anders loop je het risico dat deze gaat roesten en dat is zonde van je haakwerk. 

Note: Kies altijd voor locking stitch markers voor haken. De gespleten ringen of ringen die worden verkocht als stekenmarkeerders zijn voor breien bedoeld en niet voor haken. 

Steekmarkeerders kopen

Wanneer je veel aan het haken bent is steekmarkeerders kopen zeker aan te raden. Een goed setje steekmarkeerders is erg handig tijdens het haken. Goede steekmarkeerders blijven goed hangen, zijn makkelijk in gebruik en zijn veilig. Steekmarkeerder kopen kan zowel in veel fysieke winkels maar kan ook prima online worden gekocht. Er zijn veel verschillende soorten en maten steekmarkeerders verkrijgbaar. 

Steekmarkeerders Action

Steekmarkeerders action zijn momenteel niet te vinden in het assortiment van deze winkel. Het kan natuurlijk zo maar zijn dat ze ineens wel weer in de schappen van deze winkel liggen aangezien het assortiment van de Action vaak veranderd. Het is altijd aan te raden om even een kijkje te nemen in het filiaal in de buurt of de steekmarkeerders action op dat moment misschien wel te koop zijn. 

steekmarkeerders action

Steekmarkeerders Hema

Op dit moment zijn er geen steekmarkeerders hema te koop. Online worden deze in ieder geval niet weergegeven. Je kan natuurlijk altijd even bij een filiaal van de Hema binnen lopen om te kijken of ze er wel steekmarkeerders hebben liggen. Het assortiment van de Hema wisselt ook nog wel eens en het zou zomer kunnen dat ze in de toekomst alsnog de steekmarkeerders toevoegen aan het haakassortiment. Ze verkopen er namelijk wel onder andere haaknaalden, haakboeken en haakgaren. Ook kan je de folder van de hema in de gaten houden om te kijken of er misschien als tijdelijk actie wel steekmarkeerders in staan. 

Steekmarkeerders Hema

Steekmarkeerders Zeeman

Steekmarkeerders Zeeman zijn zeker te vinden in het assortiment van deze winkel. Naast haakgaren verkopen ze er ook haaknaalden, toerenteller haken en steekmarkeerders. Online worden ze helaas niet weergegeven en je zal hiervoor naar een filiaal van deze winkel moeten gaan. De steekmarkeerders Zeeman van van plastic en zijn verkrijgbaar als pakketje in allerlei leuke vrolijke kleurtjes. 

Steekmarkeerders Zeeman

Steekmarkeerders Wibra

Steekmarkeerders Wibra zitten niet standaard in het assortiment van deze winkel. Op de website van de Wibra zijn steekmarkeerders ook niet te vinden. Wil je echt zeker weten of ze steekmarkeerders bij de Wibra verkopen dan kan je hiervoor even bij een filiaal bij jouw in de buurt naar binnen lopen om te kijken of ze misschien wel in de winkel liggen of houd de folder van deze winkel in de gaten want het kan goed zijn dat ze als tijdelijke actie verkrijgbaar zijn. 

Steekmarkeerders Wibra

Veelgestelde vragen over steekmarkeerders

Wat zijn stekenmarkeerders

Stekenmarkeerders zijn voorwerpjes waarmee je in je haakwerk iets kan markeren, waardoor je minder snel in de war raakt of de tel kwijt bent. Stekenmarkeerders zijn er in verschillende soorten, materialen en maten. 

Hoe werken stekenmarkeerders

Een stekenmarkeerder kan je eenvoudig in je werk steken met behulp van de veiligheidssluiting. Je kunt in je haakwerk zo eenvoudig markeringen aanbrengen in plaats van doorlopend te moeten tellen. Het is makkelijk te zien waar het begin van een toer is, waneer je moet overschakelen op een andere steek of andere kleur of gaat minderen/meerderen met het aantal steken. 

Schrijf je nu in voor het gratis webinar en leer knuffels haken.