Schrijf je nu in voor het gratis webinar
en leer knuffels haken.

Leren HakenMisschien heb je al wel eens wat gehaakt. Een dekentje misschien of een kleedje of pannenlap. Maar een knuffel haken dat vind je nog lastig om aan te gaan beginnen. Er bestaan zo ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van haken die je met één en dezelfde naald kan doen. De technieken die worden gebruikt

Bekijk ze hier

Leren haken voor beginners

Heb je altijd al willen leren haken maar heb je geen idee hoe je moet beginnen? Dan is er goed nieuws want leren haken voor beginners is veel makkelijker dan je denkt. Je hebt misschien andere mensen al prachtige dingen zien haken en wil je zelf ook graag je eigen sjaal, knuffel, muts of tas haken. Of heb je ook gehoord dat haken goed is tegen stress. Hoe dan ook, je bent er klaar voor om iets moois te gaan maken. De  haaktechniek is eenvoudig aan te leren en het is ook nog eens gezellig en leuk om te doen.


Note: Een zelf gehaakte creatie geeft veel voldoening en het haken zelf werkt ook nog eens stress verlagend. 

Leren haken pakket

Een leren haken pakket is super handig omdat je meteen alle materialen bij de hand hebt en je niet zelf hoeft uit te zoeken wat je allemaal nodig hebt. Je hebt zo alles bij de hand om je eerste creatie te maken. Een leren haken pakket biedt voor de beginnende haaksters veel voordelen. Als beginnend haakster zult u zich misschien geen raad weten waar u moet beginnen. Dit is ook niet verwonderlijk met het ruime aanbod. Om het makkelijker voor je te maken is er het leren haken pakket. Zo leert u de basissteken en is makkelijk voor beginners om uit te voeren. Met het leren haken pakket heeft u in korte tijd een leuke creatie af. 

Haaknaalden

Haaknaalden zijn er in verschillende soorten en diktes. Ook zijn de haaknaalden verkrijgbaar als set, zo heeft u meteen verschillende diktes in huis. Wanneer u niet precies weet welke haaknaalden u voor het haakproject en de betreffende garen nodig heeft. Kijk hiervoor dan op het label van het garen hier staat precies op vermeld welke haaknaalden u kunt gebruiken. 

Haakgaren

Zonder haakgaren kan je natuurlijk niet haken. Er zijn heel veel verschillende soorten haakgaren verkrijgbaar ze zijn er in verschillende materialen, kwaliteiten, prijzen en lengtes. Welke haakgaren je kiest is ook weer afhankelijk van wat en voor wie je iets gaat haken. 

Haakboeken

Het ligt ver achter ons dat haken alleen iets voor de oudere generatie was. Haken is helemaal terug en is hip en trendy. Daarom is er een uitgebreid assortiment haakboeken die je op weg helpen met je eerste stappen in de haakwereld of om de nieuwste technieken vestjes, knuffels, dekens, babykleding of poppetjes te haken. 

Leren haken stap voor stap

Leren haken is zeker niet moeilijk het is eigenlijk niets anders dan het maken van lusjes in lusjes met een haaknaald. Afhankelijk van de manier waarop je dit doet krijg je of zo'n leuke granny square, knuffel, omslagdoek of poppetje. Met leren haken stap voor stap leer je in je eigen tempo de beginselen van het haken. 

Zelf je eigen knuffels haken, een fijne zomersjaal, een luchtig zomervest en dat leuke kussen voor op de bank. Het is allemaal mogelijk met het leren haken stap voor stap. 

Lekker relaxed met een haakpatroon op de bank waar je begint met een makkelijk project. 

Wanneer je gaat leren haken stap voor stap wordt er onder ander uitgelegd hoe je een haaknaald moet vasthouden en kan je oefenen met de basissteken. Zo leer je een ketting van lossen haken, vasten haken en stokjes haken 

Wanneer je de basistechnieken onder de knie hebt kan je al veel verschillende projecten haken. Ook die schattige amigurumi's, die mooie sjaals, knusse mutsen, gehaakte tassen en niet te vergeten al die leuke knuffels. 


Leren haken linkshandig

Ben je linkshandig en wil je leren haken dan is daar steeds meer over te vinden. Lang leve het internet want tegenwoordig kan je online een hopen vinden over leren haken linkshandig. Ook zijn er een aantal video;s over te vinden. Er is zelfs een startboek te downloaden waar in 9 stappen wordt uitgelegd hoe je als linkshandige je eigen gehaakte knuffel kan haken. 


Note: Als linkshandige kan het best lastig zijn om alles gewoon “maar eventjes” te spiegelen. Maar met aanpassingen van de patronen en de uitleg is het volhouden en is het uiteindelijk de aanhouder wint 😉 

Haaksteken leren haken

Er zijn heel veel verschillende haaksteken maar als je de basis steken kent dan kan je al snel iets moois maken. Haaksteken leren haken is eigenlijk heel eenvoudig, je moet hierbij wel op een aantal dingen letten. Gebruik bijvoorbeeld niet al te donker garen als je net bent begonnen met haken. Met donker garen zoals zwart en donkerbruin kan het lastig zijn om de steken goed te zien en ook ben je nog niet bekend met hoe de steken er uit moeten zien. Ga je dus haaksteken leren haken dan kan je het beste kiezen voor een lichte kleur garen en neem vooral de tijd. Maak je zeker niet druk als het voor jou gevoel erg langzaam gaat, oefening baart kunst. Haaksteken leren haken vergt nu eenmaal veel oefening en als je eenmaal de basissteken onder de knie hebt kun je prachtige creaties haken. 

Leren haken boek

Met een leren haken boek kan je al snel iets moois maken. Zorg ervoor dat je een haaknaald en wat wol hebt om direct stap voor stap mee te kunnen haken. Kies hiervoor wel goede materialen zoals garen die makkelijk over je haaknaald glijd en een fijne haaknaald, dit is namelijk al het halve werk. Zeker wanneer je net begint kan je het beste niet kiezen voor garen dat teveel pluist. Garen van 100% katoen is aan te raden om mee te beginnen. Het leren haken lukt dan een stuk beter en sneller. 


Schrijf je nu in voor het gratis webinar en leer knuffels haken.